Kertfenntartás

A kertet alkotó növények folyamatosan változnak, reagálnak a környezeti hatásokra, ezért, hogy folyamatosan az ápolt legyen a kert szükséges a gondozása, mégpedig hozzáértő módon.

Gyepszellőztetés

Ahhoz, hogy a gyepünk egész évben egészséges, betegségekkel szemben ellenálló legyen az egyik legfontosabb munkafolyamat, amit el kell végeznünk, akár évente többször is. Speciális géppel végezzük, melynek kései eltávolítják az elhalt fűszálakat, a nyírások után hátrahagyott nyesedékből kialakult filcréteget. A filcréteg eltávolítása átjárhatóvá teszi a talaj felszínét a víz, a levegő, a tápanyagok számára. Az esetleges gyomokat illetve a mohát gyéríti a fűben. Alkalmas a kisebb talajegyenetlenségek megszüntetésére is.

Tápanyag utánpótlás, Műtrágyázás

Amennyiben a növények ültetésénél az adott talajtani viszonyoknak és a növény igényeinek megfelelően biztosítottuk a tápanyagot, így ritkán szükséges a későbbiek folyamán a tápanyag utánpótlás. Gyep esetében hiába biztosítjuk a megfelelő mennyiségű tápanyagot az nem lesz elegendő az élettartama alatt, így tápanyag utánpótlás szükséges. Speciális komplex műtrágyát használunk, melyek különböző felszívódási idejűek és hatóanyag összetételűek. A gyep vegetációs állapotához igazodóan, illetve annak figyelembevételével, hogy hány alkalommal szeretnénk kijuttatni az éves tápanyag mennyiséget. A megfelelő kondícióban lévő gyep kevésbé fogékony a betegségekre, illetve kevésbé gyomosodik.

Fűnyírás

A leggyakoribb ápolási munka a gyepben. Nagyon fontos a gyakoriság, a vágás magasság, a vágás irány, a kés élesség, a vágási sebesség.

Metszés

A cserjék, fák, örökzöldek időnként metszésre szorulnak. A metszés gyakoriságát és a metszés módját növények a fajtája, egészségi állapota, kora befolyásolja.

Növényvédelem

A növényvédelem a növényválasztással kezdődik. Nagyon fontos figyelembe venni az adott terület éghajlati, talajtani adottságait. Az utóbbit rövidtávon megváltoztathatjuk. A környezet egy bonyolult komplexum, így sok más tényező befolyással lehet a növényekre, éppen ezért szükség lehet a növényvédelemre. Az utóbbi időben egyre többször kell védekeznünk különböző kórokozók és állati kártevők ellen, mind a növények és a gyep esetében.

Öntözés

A növények, és gyep egészséges fejlődéséhez megfelelő mennyiségű vízre van szükségük. A természetes csapadék eloszlása kiszámíthatatlan és egyenlőtlen, ezért a hiányzó vizet pótolni kell. Ezt a munkafolyamatot váltja ki a tökéletesen megtervezett tervezett és kivitelezett öntözőrendszer.

Öntöző rendszer

Tavasszal a rendszer beüzemelésekor a szűrőket megtisztításai, az esetleges hibák javítása. Év közben fontos, hogy a vezérlőn az öntözés mennyiségét az évszakhoz megfelelően korrigáljuk. Ősszel kell elvégeznünk a legfontosabb munkafolyamatot a rendszer víztelenítését, különben a fagy komoly károkat okozhat.