Automata Öntözőrendszerek

Miért fontos az öntözőrendszer?

Magyarországon az utóbbi években kialakult szélsőséges időjárási körülmények miatt kertet építeni és fenntartani nem lehet.

Mi az automata öntözőrendszer?

A talaj alá telepített vízcsőhálózat, melyre a megfelelő helyeken szintén a talajfelszín alatt szórófejek csatlakoznak. Ezeket zónákra bontjuk a terület adottságainak megfelelően. A vízforrásból (kerti csap, kút,…) a szelepeken keresztül eljut a víz megfelelő zónába, majd a szórófejbe, ami a víznyomás hatására kiemelkedik. A víznyomás megszűnésével a szórófej visszahúzódik. A szelepeket egy vezérlő működteti, a programozásnak megfelelően. Amennyiben esőérzékelőt is kötünk a rendszerbe, úgy elkerülhetjük, hogy a rendszer esőben öntözzön.

Miért jó az automata öntözőrendszer?

A fáradt hétköznapok után, nyaralás alatt sem okoz gondot az öntözés. Az összes öntözési mód közül a leggazdaságosabb, mert akkor juttatja ki a vizet amikor kell, annyit amennyi kell, és oda ahova kell. Ápolt, szép kertet eredményez, por és pollenmentes környezetet teremt, mivel a porlasztott vízcseppek a levegőben azokat megkötik. Növeli az ingatlan értékét.

 

toro

 

Általunk forgalmazott és telepített márka:

TORO cég termékei magas minőséget képviselnek, melyet igazol,

hogy 100 legnagyobb amerikai golfpályából 70-en TORO öntözőrendszer működik.